2010. szeptember 21., kedd

Körkérdés az olvasásról

Október 9-én kerül Orosházán megrendezésre a Justh Zsigmond Városi Könyvtár által szervezett könyves programokkal tűzdelt vidám kis nap. Lesz itt könyvelhagyás, sok-sok meghívott könyvesbloggerrel (még nem tudom, hogy el tudok-e menni) kerekasztal beszélgetés, meg író-olvasó találkozók és mindenféle móka-kacagás.

A kerekasztal beszélgetésen a jelen lévő bloggerek és az érdeklődő közönség együtt vitatkozhat majd a könyvekkel kapcsolatban felvetett kérdéseken. Feldobták a labdát a bloggereknek, így 5 szóra kell asszociálni újabb 5 szót, ami majd terítékre kerül az asztalon. Én Szilvitől és Zakkanttól kaptam felkérést.

Olvasás: kikapcsolódás, látókör tágítása, utazás, függőség, színes cetlik a kedvenc részeknél
Kortárs magyar irodalom: többnyire ismeretlen, novellák, ponyvák - eltúlzott marketing, nem ponyvák - méltánytalanul mellőzöttek
E-könyv: "csak" egy fájl, személytelen, idegen, elérhető olvasó kellene, praktikus
Könyves blogok: sok van, bővebb értékelések, barátkozás, érdekes, hasznos
Könyvtár: széles választék, segítőkész emberek, spórolás, olvasott könyvek (betört gerinc, szamárfül, aláhúzások), a már nem kapható könyvek tárhelye
Akiknek tovább adom: Ficka, PuPilla, Tasi Orsi, Plüsskutya, Miestas

Az októberi találkozón a bejegyzést vagy e-mailt írók között kisorsolunk egy három könyvből álló könyvcsomagot is a Partvonal Kiadó jóvoltából. Sőt, az összegzett véleményekről íróvendégeinket, Rácz Zsuzsát és Závada Pált is alaposan kikérdezzük majd.

2 megjegyzés:

  1. köszönöm szépen, igyekszem ezt is megírni, papíron már megvan, de jesszus, tiszta hülyeség lesz :P

    VálaszTörlés
  2. Köszi! :) Épp most írtam meg én is! :D

    VálaszTörlés

Hello Kaland